Terrorloven - April 2002
Menneskerettigheder - Januar 2002
Tango - November 2001
Single - Oktober 2001
Angreb på Christianshavn - September 2001

Flemming - en lemming der vil frem

Det, der gør Flemming til en særlig lemming er, hvad man kan kalde et dobbelt ambitionsniveau. Han sigter mod stjernerne, men føler sig dog aldrig for fin til at nuppe en lur på den stenede vej. Og selv om mange - særligt hans "måske kæreste" Anne - regner ham for absolut fallent - har han dog berøringsflader til flere betydningsfulde cirkler, hvoraf de fleste har deres gang på den lokale Café.

Og det er da også muligt at han har talent for et eller andet. Det mener i hvert tilfælde Flemmings trofaste støtte, Lille Gylle, der stort set aldrig kunne finde på at svigte sin beskytter. Gylle blev fundet i en skraldespand udenfor Cafén da han var ganske spæd, og blev straks adopteret af Flemming, der både lærte ham at lave "jorden rundt" med en yo-yo samt leve af indholdet i andres køleskabe. Med årene er Gylle dog både blevet Flemmings væbner og hårdeste kritiker. Det første af kærlighed, det sidste fordi Gylle i overgik sin læremester i kunsten at spille yo-yo i en alder af ca. atten måneder (det skal dog retfærdigvis nævnes at Flemming stadig ubestridt bærer førertrøjen i køleskabstømning)

Anne er Flemmings foretrukne køleskab, og guderne skal vide at hun undrer sig over at han stadig får lov. Hvis man spørger hvad hun modtager for denne velvilje, må det sammenfattes til noget i retning af at han giver hendes liv poetisk indhold. Dette gør han med spørgsmål som "Hvad laver min tandbørste i dit køleskab?" eller det enklere, men ikke mindre effektfulde "Går vi glip af nok?". Og det sidste er netop det spørgsmål, nedenstående tegneserie vil søge at sætte fokus på.

Sikkert er det, at tjeneren på Caféen er overbevist om at Flemming går glip af tutti, todo samt det hele og at han ikke er til riens, men at denne "af-glippen" ganske enkelt er en af livets grundvilkår. Betjeningen er hurtig, kynisk og effektiv, replikkerne enten affejende eller flabede, udskænkningen kølig og uden overflødigt skum, tonen er dyb, bakkenbarterne er farvet sorte og det er faktisk ret skidesmart alt sammen. Herunder naturligvis filminstruktøren og designeren - der begge har vidst det i årevis - og de friske IT-drenge- der kun lige er begyndt at finde ud af det - samt alle de kære modepiger - der bare har været skidesmarte siden de fyldte femten.

I dette Café-miljø svømmer Flemming som en fisk på land, og hans nære ven Godot opfører sig som en lagret svendbo i tranedans. Lykkeligvis er Godot ret ligeglad, da han kun sjældent bemærker hvad der foregår på den anden side af hans slørede blik. Flemming derimod er med i stort set alt, og har således foden indenfor både i film, teater, Internet, aktiehandel, fransk filosofi, interaktiv flamenco, film igen, til nød også tysk filosofi og madlavning - giv ham råvarerne, og han er en ganske habil kok. Hver eneste af disse emner forliger han med et magisk glimt af inkompetence og blær.

Dette kulturmøde har vi kastet hvor kærlighed på, og vil fremover give læserne af nærværende medie klip fra dagliglivet som det udspiller sig for en - gud forbyde det - dobbelt ambitiøs lemming.